Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان ادعیه روزانه این ماه شریف بسیار جای دقت و تفکر دارد. این دعا‌های روزانه که در محافل مذهبی خوانده می‎شود توسط ابن‌عباس از پیامبر صلّی اللّه علیه و آله و سلّم نقل شده است و علمای بزرگ اسلام آن‌ها را در کتاب خود ثبت و ضبط کرده‎اند و ما این ادعیه را از کتاب «‏اقبال الأعمال» سیدبن طاووس عالم بزرگ شیعه نقل می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کتاب‏ مانند سایر کتاب‌هاى سید از اعتبار و ارزشی ویژه بین علماى شیعه برخوردار است تا جایی که شیخ عباس قمی در «مفاتیح الجنان» بسیار از ادعیه این کتاب استفاده کرده است.

بیشتربخوانید: آثار شگفت انگیز انجام کار خیر در لیالی قدر/ شب قدر از خدا چه بخواهیم؟

اینک به مناسبت فرا رسیدن هفدهمین روز ماه مبارک رمضان، دعای این روز به‌همراه شرحی بر آن منتشر شده است:

اللَّهُمَّ اهْدِنِی فِیهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ، وَ اقْضِ لِی فِیهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ، یَا مَنْ لا یَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِیرِ وَ السُّؤَالِ، یَا عَالِماً بِمَا فِی صُدُورِ الْعَالَمِینَ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِینَ

خدایا مرا در این ماه به سوی کار‌های شایسته هدایت فرما، و حاجت‌ها و آرزوهایم را برآور،‌ای آن که نیاز به روشنگری و پرسش ندارد،‌ای آگاه به آنچه در سینه جهانیان است، بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست

حجت‌الاسلام محمود ریاضت محقق و کارشناس علوم دینی در توضیح دعای این روز نوشت: هدایت به سوی کار‌ها و اعمال شایسته و برآورده شدن حاجات و رسیدن به آرزو‌ها از درخواست‌های هفدهمین روز مهمانی خداوند متعال است. عمل صالح و شایسته در معارف دین رهایی‌بخش اسلام همواره لازم و ملزوم با ایمان و جزء لاینفک اعتقاد و ایمان توحیدی است هرکجا بحث ایمان است بلافاصله بحث عمل صالح مطرح است و هر زمان بحث عمل صالح است بلافاصله بحث ایمان به میان می‌آید و تصور یکی بدون دیگری در معارف حقه اهل بیت علیهمالسلام غیرممکن و محال است.

هدایت به سوی اعمال، رفتار و کردار شایسته مقرون با ایمان، یکی از مهم‌ترین توفیقات الهی است که در ادعیه مأثوره از ائمه علیهم‌السلام سفارش به درخواست آن در قالب دعا شده است، همچنان که یکی از در خواست‌ها در نماز همین است «اهدنا الصراط المستقیم» یعنی هدایت به اعمال صالحه به همراه ایمان که همان صراط مستقیم است.

از امام باقر علیهالسلام در مورد مصداق اعمال صالحه سوال شد؛ و ما الاعمال الصالحة؟ اعمال صالحه کدام است و چیست؟ حضرت پاسخ فرمود: «العملُ الصالح ولایتنا اهل البیت» عمل صالح ولایت ما اهل بیت علیهم‌السلام است. این اعمال صالح پیش نیاز بر آورده شدن حاجت‌ها و نیل به آرزوهاست که هرچه در جات اعمال صالح بیشتر شود برآورده شدن حاجات سرعت بیشتری می‌گیرد و هرچه در وادی ولایت بیشتر حرکت شود آرزو‌ها بیشتر دست یافتنی‌تر می‌شوند.

رمضان الکریم فرصتی بس بزرگ و گرانقدر است برای دست یابی به چنین فوز عظیم تا به صاحب ولایت مطلقه کلیه عامه الهیه، وجود ذیجود سفره دار ضیافت حق امام زمان (عج) قرب پیدا کنیم و مصداق اتم و اکمل عمل صالح را که ولایت‌مداری اهل بیت عصمت و طهارت (ع) است به منصه ظهور و بروز برسانیم.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

دعای روز هفدهم ماه مبارک رمضان/عمل صالح در کلام امام باقر (ع)

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی ائمه اطهار تفسیر قرآن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۶۴۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رازهای زیارت اربعین» اثر محمد سند با تحقیق ابراهیم حسین بغدادی و ترجمه محمد خنیفرزاده در ۱۷۶ صفحه در مجتمع فرهنگی فاطمیه اصفهان تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

نویسنده اثر حاضر مطالب ارزنده‌ای درباره فلسفه زیارت اربعین و وسعت انعکاس آن بر روح و روانِ بشر بیان کرده است. کشش و شیفتگی شدیدی که این شعیره مقدس به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به طور ویژه و به دیگر شهدای کربلا به طور عام در وجود ما می‌دواند، کانون توجه ما در این کتاب است؛ چیزی که موجب می‌شود روحیه باصفای انسان با ایمان در جامعه‌ای که در آن به سر می‌برد، ممتاز و برجسته کند و نمونه فاخری از همزیستی بر پایه عشق و محبت الهی را در میان همنوعان خود رقم زند.

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «زیارت اربعین، تعالی‌بخش فطرت انسانی» نیروی محرک در زیارت اربعین، مهدویت در امتداد عاشورا و شعائر حسینی و نظارت مداوم کشورها بر زیارت اربعین را بررسی کرده و حرمت مناسبت و موسم اربعین، سکولاریسم نوین و زیارت امام حسین (ع) و دلیل تمرکز بر زیارت امام حسین (ع) را شرح داده و گنبد حسینیِ آسمان و تربت روحانی آن، حورالعین، پرتوی از نور حسین (ع) و دیدار امام حسین (ع) و فراموشی حوریان را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زیارت اربعین، تمدن یا حکومت» ابعاد زیارت اربعین امام حسین (ع)، قرآن کریم و فرهنگ و تمدن و قواعد جهانی نظام اهل بیت (ع) را بیان کرده و جایگاه علمی نظام حوزه در پژوهش‌های غربیان، راز موفقیت نظام تشیع و رازهای قواعد حاکم بر نظام اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

«فلسفه شعائر حسینی» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن یعقوب و گریه او بر یوسف (ع)، شعار حضرت مهدی (عج) و اهل بیت (ع) قطب و محور مودت تبیین شده و تفاوت‌های اسلام عمومی با اسلام ایمانی، فلسفه ولایت و رجعت سران عدالت الهی به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 6089496 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • گفتگوی وحید سلیمانی با استاد ناصر صالح بعد از برد تیم ملی فوتسال برابر قزاقستان
  • کدام مرجع تقلید بر پیکر عروس امام ( ره) اقامه نماز کرد؟ +عکس
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • کدام کتاب «سروش صحت» باعث صف طولانی در اصفهان شد؟
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟ (اینفوگرافی)
  • متعهد به برق رسانی یکسان در افغانستان هستیم
  • خون شریک ۲ + فیلم
  • برای تقرب به ساحت مقدس امام زمان(عج) چه کنیم؟
  • مردم کدام کشور‌ها بیشتر کتاب می‌خوانند؟